FALANGA® 250 EC

FALANGA® 250 EC

Este un fungicid cu spectru larg de acțiune împotriva bolilor la o gamă largă de culturi: rapiță, măr, semințoase, sfecla de zahăr, tomate, căpșuni. Falanga 250 EC este un fungicid sistemic cu preluare rapidă în plantă, care acționează împotriva ciupercilor în momentul penetrării în plantă. Produsul este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase în toate părțile verzi ale plantei, și oprește dezvoltarea ciupercilor patogene. Pe frunze este distribuit translaminar pe ambele fețe, asigurând astfel, o protecție uniformă foarte bună împotriva bolilor. Deși modul de acțiune permite utilizarea preventivă și curativă, se recomandă aplicarea produsului preventiv pentru a evita infestarea ireversibilă a culturii.

SPECTRU LARG

DE BOLI COMBĂTUTE LA O GAMA LARGĂ DE CULTURI

ACȚIONEAZĂ EFICIENT

PREVENTIV ȘI CURATIV

MOD DE ACȚIUNE

SISTEMIC, DISTRIBUIT TRANSLAMINAR

Tip de formulare
concentrat emulsionabil (EC)
Substanţă activă
250 g/l (23,2% g/g) difenoconazol (CAS nr: 119446-68-3 ) (compus din grupul triazolilor)
Compatibilitate
FALANGA 250 EC este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. Nu se recomandă însă amestecurile cu produse cuprice

  • SPECTRUL DE BOLI
    Făinare (Erysiphe communis) Putregaiul uscat (Phoma lingam) Alternarioză (Alternaria brassicae)
  • DOZA
    0,5 l/ha
  • Momentul aplicări
    Toamna în stadiul de 1-8 frunze (BBCH 11-18). Primăvara de la apariția primului internod până la apariția mugurilor florali (BBCH 31-55)
  • Volum de apă
    100 - 500 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Monilioza lăstarilor și florilor (Monilinia laxa)
  • DOZA
    0,15 l/ha (0,015%)
  • Momentul aplicări
    tratament de la BBCH 60, al 2-lea până la 7 zile înainte de recoltare
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Pătarea albă (Mycosphaerella fragariae)
  • DOZA
    0,3 l/ha (0,03%)
  • Momentul aplicări
    De la deschiderea primelor flori până la 3 zile înainte de recoltare (BBCH 60-89)
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Monilioză (Monilinia sp.) Pătarea frunzelor (Blumeriella jaapii)
  • DOZA
    0,2 l/ha (0,02%)
  • Momentul aplicări
    De la deschiderea primelor flori până când fructele sunt aproape coapte pentru recoltare (BBCH 60-85)
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Făinare (Podosphaera leucotricha) Rapăn (Venturia inaequalis)
  • DOZA
    0,200 l/ha (0,027%)
  • Momentul aplicări
    De la începutul înfloririi până când fructele sunt aproape coapte pentru recoltare (BBCH 61-84)
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Monilioză (Monilinia laxa)
  • DOZA
    0,15 l/ha (0,015%)
  • Momentul aplicări
    De la deschiderea primelor flori (BBCH 60) până la 7 zile înainte de recoltare
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    ășicarea frunzelor (Taphrina deformans) Ciuruirea frunzelor (Coryneum beijerinckii) Făinarea piersicului (Sphaerotheca pannosa var. persicae) Monilioză (Monilinia sp.)
  • DOZA
    0,2 l/ha (0,02%)
  • Momentul aplicări
    De la deschiderea primelor flori (BBCH 60) până la 7 zile înainte de recoltare
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Cercosporioză (Cercospora beticola) Făinare (Erysiphe betae)
  • DOZA
    0,3 l/ha
  • Momentul aplicări
    faza în care frunzele încep să acopere solul până când rădăcina de sfeclă ajunge la dimensiunea recoltabilă (BBCH 31-49)
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Alternarioză (Alternaria solani)
  • DOZA
    0,5 l/ha (0,05%)
  • Momentul aplicări
    De la începutul formării lăstarilor până când 70% din fructe prezintă culoarea tipică pentru coacere (BBCH 20-87)
  • Volum de apă
    1000 l/ha

  • SPECTRUL DE BOLI
    Monilioză (Monilinia laxa)
  • DOZA
    0,15 l/ha (0,015%)
  • Momentul aplicări
    De la deschiderea primelor flori până când fructele sunt aproape coapte pentru recoltare (BBCH 60-85)
  • Volum de apă
    1000 l/ha

SPECTRU LARG

DE BOLI COMBĂTUTE LA O GAMA LARGĂ DE CULTURI

ACȚIONEAZĂ EFICIENT

PREVENTIV ȘI CURATIV

MOD DE ACȚIUNE

SISTEMIC, DISTRIBUIT TRANSLAMINAR

Tip de formulare
concentrat emulsionabil (EC)
Substanţă activă
250 g/l (23,2% g/g) difenoconazol (CAS nr: 119446-68-3 ) (compus din grupul triazolilor)
Compatibilitate
FALANGA 250 EC este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. Nu se recomandă însă amestecurile cu produse cuprice
CULTURA SPECTRUL DE BOLI DOZA Momentul aplicări Volum de apă
Rapiță

Făinare (Erysiphe communis) Putregaiul uscat (Phoma lingam) Alternarioză (Alternaria brassicae)

0,5 l/ha

 

Toamna în stadiul de 1-8 frunze (BBCH 11-18). Primăvara de la apariția primului internod până la apariția mugurilor florali (BBCH 31-55)

 100 - 500 l/ha

Cais


 

Monilioza lăstarilor și florilor (Monilinia laxa)

0,15 l/ha (0,015%)

tratament de la BBCH 60, al 2-lea până la 7 zile înainte de recoltare

1000 l/ha

Căpșun

Pătarea albă (Mycosphaerella fragariae)

0,3 l/ha (0,03%)

De la deschiderea primelor flori până la 3 zile înainte de recoltare (BBCH 60-89)

1000 l/ha

Cireș

 


 

            Monilioză (Monilinia sp.) Pătarea frunzelor (Blumeriella jaapii)     

0,2 l/ha (0,02%)

De la deschiderea primelor flori până când fructele sunt aproape coapte pentru recoltare (BBCH 60-85)

1000 l/ha

Măr


 

Făinare (Podosphaera leucotricha) Rapăn (Venturia inaequalis)

0,200 l/ha (0,027%)

  De la începutul înfloririi până când fructele sunt aproape coapte pentru recoltare (BBCH 61-84) 

1000 l/ha

Piersic

 


 

Monilioză (Monilinia laxa)

0,15 l/ha (0,015%)

De la deschiderea primelor flori (BBCH 60) până la 7 zile înainte de recoltare

1000 l/ha

ășicarea frunzelor (Taphrina deformans) Ciuruirea frunzelor (Coryneum beijerinckii) Făinarea piersicului (Sphaerotheca pannosa var. persicae)

Monilioză (Monilinia sp.)

0,2 l/ha (0,02%)

 

Sfeclă de zahăr
 

Cercosporioză (Cercospora beticola) Făinare (Erysiphe betae)

0,3 l/ha

faza în care frunzele încep să acopere solul până când rădăcina de sfeclă ajunge la dimensiunea recoltabilă (BBCH 31-49)

100 - 500 l/ha

Tomate


 

Alternarioză (Alternaria solani)

0,5 l/ha (0,05%)

De la începutul formării lăstarilor până când 70% din fructe prezintă culoarea tipică pentru coacere (BBCH 20-87)

1000 l/ha

Vișin


 

Monilioză (Monilinia laxa)

0,15 l/ha (0,015%)

De la deschiderea primelor flori până când fructele sunt aproape coapte pentru recoltare (BBCH 60-85)

1000 l/ha